Consumer Classroom – yhteiseurooppalainen materiaalipankki ja verkkoyhteisö

Ei kommentteja

Consumer Classroom -projekti on luomassa EU:n laajuista tietopankkia kuluttaja tietojen ja -taitojen opetukseen ja opetuksen kehittämiseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on vuoden 2015 alusta ollut hankkeessa kansallisena partnerina. Consumer Classroom -sivusto kuuluu EU:n Kuluttajapoliittisen ohjelman 2014–2020  tavoitteissa esiteltyihin hankkeisiin.

Aineistopankkia kerätään

Consumer Classroom on luotu opettajien yhteisösivustoksi, ja se on julkaistu eri EU-kielillä. Sieltä löytyy eri EU-maiden kuluttajakasvatuksen aineistoja, suomenkielinen sivusto on työn alla. Interaktiivinen Consumer Classroom on mielenkiintoinen tietopankki, joka tarjoaa kouluille ja opettajille monipuolisia materiaaleja kuluttajakasvatukseen eri teemoista, työkalusovelluksen tuntisuunnitelmien tekoon sekä mahdollisuuden kansainväliseen yhteistyöhön muiden Consumer Classroom hankkeessa mukana olevien maiden kanssa. Sivustolle on kehitetty interaktiivisia ja yhteistoiminnallisia työvälineitä; tavoitteena on, että opettajat ja asiantuntijat pääsevät keskustelemaan ja kehittämään opetusta yhdessä.

KKV kerää aineistopankkiin suomalaiset materiaalit ja lähettää niistä tiedot EU:lle. Tavoitteena on yhteiseurooppalaisen pohjan ja toimintamallin mukaa osallistua kattavan materiaalisivuston luomiseen kuluttajakasvattajille.  

Osallistu oppilaittesi kanssa kilpailuun

Sivustolla on tällä hetkellä käynnissä ”Digitaalinen sisältö”-niminen koulujen välinen kilpailu, johon ehdit vielä hyvin mukaan luokkasi kanssa. Tule mukaan Consumer Classroomiin ja pääset mukaan kansainväliseen yhteistyöhön muiden EU-maiden kanssa!

logo

 


Kirjoittaja

Taina Mäntylä toimii KKV:ssa kuluttajakasvatuksen asiantuntijana. Taustaltaan Taina on kuluttaja, kotitalousopettaja ja lastentarhaopettaja, joka on opettanut ja kasvattanut työhistoriansa aikana melkein kaiken ikäisiä.