Mun talous- verkoston Puhu rahasta -messuilla oli mukavaa kuin matkasaarnaajalla, kun verkosto järjesti perinteisen asiantuntijaseminaarin sijaan kaikille avoimet messut.
Messuilla kuultiin lyhyitä napakoita puheenvuoroja pitkien luentojen sijaan, ja työskenneltiin työpajoissa penkeillä istumisen sijaan. Mukavinta oli se, että messuilla oli mukana nuoria eri oppilaitoksista. Toden totta, uudella työtavalla saatiin esiin enemmän tietoa nuorten taloudenhallinnasta ja vuorovaikutusta toimijoiden välille.
Tällainen toimintatapa vahvistaa ja kirkastaa entistä paremmin verkoston jäsenten näkemystä talouskasvatuksen kokonaisuudesta. Samalla vahvistetaan yhteisöä, joka tuottaa tietoisesti ja tavoitteellisesti yhteistä käsitystä nuorten talousosaamisen kehittämistä varten. Tällaisen yhteisön jäsenyys on osaamisen jakamista parhaimmillaan.
Kilpailu- ja kuluttajavirasto oli myös mukana Mun talous -verkoston Puhu rahasta -messuilla. Aiheena pitämässämme työpajassa oli maksamisen uudet tavat.
Eri toimijoilla on omat vahvat osaamisalueensa, ja messut tekevät sen näkyväksi, jolloin voidaan myös jakaa selkeämmin vastuuta. Näin yhteisön jäsenten resurssit tulevat hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Hienoa, ”Mun talous”- verkosto !
Tässä vielä koosteena kesän ja syksyn aikana blogissa julkaistut postaukset, tutustu myös maksamiseen liittyviin videoihin KKV:n YouTube – kanavalla
Mitä yhteistä on rahalla ja henkilökohtaisilla tiedoilla?
Asumisen taidot ovat itsestä huolehtimisen ja arjen taitoja
Älylaitteet mukaan talouskasvatukseen
Maksutapojen viidakko – millä tavalla maksaisin?
Lompakko, älylaite vai sormenjälki – millä oppilaasi maksavat 2020
Yhteiskuntaopissa ja kotitaloudessa kehitetään maksamisen taitoja
Maksusovellusten ihmeellinen maailma
Lapsi oppii taloudellisuutta, kohtuutta ja ymmärrystä rahasta aikuisilta
Onnenongintaa ja arjen hallintaa – kuluttajakasvatuksen kulmia elokuvaan