Mun talous –verkosto puhuu rahasta

Ei kommentteja

Mun talous- verkoston Puhu rahasta -messuilla oli mukavaa kuin matkasaarnaajalla, kun verkosto järjesti perinteisen asiantuntijaseminaarin sijaan kaikille avoimet messut.

Messuilla kuultiin lyhyitä napakoita puheenvuoroja pitkien luentojen sijaan, ja työskenneltiin työpajoissa penkeillä istumisen sijaan. Mukavinta oli se, että messuilla oli mukana nuoria eri oppilaitoksista. Toden totta, uudella työtavalla saatiin esiin enemmän tietoa nuorten taloudenhallinnasta ja vuorovaikutusta toimijoiden välille.

Tällainen toimintatapa vahvistaa ja kirkastaa entistä paremmin verkoston jäsenten näkemystä talouskasvatuksen kokonaisuudesta. Samalla vahvistetaan yhteisöä, joka tuottaa tietoisesti ja tavoitteellisesti yhteistä käsitystä nuorten talousosaamisen kehittämistä varten. Tällaisen yhteisön jäsenyys on osaamisen jakamista parhaimmillaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto oli myös mukana Mun talous -verkoston Puhu rahasta -messuilla. Aiheena pitämässämme työpajassa oli maksamisen uudet tavat.kune_fb_kortti_kanny

Eri toimijoilla on omat vahvat osaamisalueensa, ja messut tekevät sen näkyväksi, jolloin voidaan myös jakaa selkeämmin vastuuta. Näin yhteisön jäsenten resurssit tulevat hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Hienoa, ”Mun talous”- verkosto !

Tässä vielä koosteena kesän ja syksyn aikana blogissa julkaistut postaukset, tutustu myös maksamiseen liittyviin videoihin KKV:n YouTube – kanavalla

Mitä yhteistä on rahalla ja henkilökohtaisilla tiedoilla?

Hävikin uudet muodot

Asumisen taidot ovat itsestä huolehtimisen ja arjen taitoja

Älylaitteet mukaan talouskasvatukseen

Maksutapojen viidakko – millä tavalla maksaisin?

Lompakko, älylaite vai sormenjälki – millä oppilaasi maksavat 2020

Yhteiskuntaopissa ja kotitaloudessa kehitetään maksamisen taitoja

Mitä on mobiilimaksaminen?

Maksusovellusten ihmeellinen maailma

Lähimaksaminen

Lapsi oppii taloudellisuutta, kohtuutta ja ymmärrystä rahasta aikuisilta

Onnenongintaa ja arjen hallintaa – kuluttajakasvatuksen kulmia elokuvaan