Uusi oppimistehtävä vie matkalle

Ei kommentteja

Tänään kotitalousopettajien kesäkoulutuspäivillä on julkaistu uusi Lähde matkalle Eurooppaan -oppimistehtävä. Löydät tehtävän Opettajalle-osiosta oppimistehtävien kautta.

Lähde matkalle Eurooppaan -oppimistehtävä on monipuolinen kokonaisuus kuluttajan oikeuksista ja vastuista matkalla. Siinä edetään ostopolun mukaisesti: ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Tehtävässä oppilaat pääsevät käyttämään draamallista otetta mielikuvaharjoituksen muodossa.

Oppilaat aloittavat harjoituksen laatimalla heitä kiinnostavan matkasuunnitelman. Jotta matkasuunnitelma voi mielikuvaharjoituksessa toteutua, täytyy sen pysyä budjetissa. Varauksia tehdessään oppilaat tutustuvat mm. vertailusivustoihin ja erilaisiin maksutapoihin.

Mielikuvamatkan aikana oppilaat pohtivat, miten heidän tuli huomioida puhtaus ja turvallisuus vieraassa kohteessa. Entä millaisia käytöstapoja tulisi matkalla noudattaa? Matkalla on myös oleellista tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Paluulento takaisin Suomeen ei mielikuvaharjoituksessa sujukaan ihan suunnitellusti. Myöhästyneen lennon myötä oppilaat oppivat tekemään reklamaation Reklamaatio-apurin avulla. Kotiinpaluu huipentuu makumatkaan, jossa koko ryhmä valmistaa yhteisen aterian.

Tehtävä sisältää opettajalle kattavan taustamateriaalin ja selkeät ohjeet tehtävän järjestämiseen.

Makustele tehtävää, kun esimerkiksi itse teet lomamatkoja kesän aikana. Syksyn tullen eikun tehtävää toteuttamaan yhdessä oppilaiden ja ehkä jopa muiden oppiaineiden kollegoiden kanssa. Voit esittää omia kehitysideoita tehtävään blogin kommenttikentässä tai KukaK@svattaaKetä-blogin facebook-sivuilla.

Lisää tunnelmia koulutuspäiviltä seuraavassa blogitekstissä.


Kirjoittaja

Ella Airola työskentelee Kilpailu- ja kuluttajavirastossa  verkostot-yksikössä ja viestinnässä asiantuntijana.