Lukuvinkkejä laiturinnokkaan!

Ei kommentteja

Selailin KKV:n blogiarkistoja ja löysin mitä mainioimpia postauksia. Ensimmäinen ajatukseni oli, että nämä aarteet on jaettava lukijoille kesäpäivien huviksi ja hyödyksi.

Valitsin blogiteksteistä kolme suosikkiani. Kolmikossa on luettavaa niin kulutuskäyttäytymisestä, nettihuijauksista ja koulujen ja yritysten yhteistyöstä.

Kulutatko viisain valinnoin vai viettien viemänä?

Kirjoittaja nostaa postauksessa esiin mielenkiintoisia käyttäytymis-taloustieteellisiä näkökulmia. Miksi valitsemme kolmesta eri hintaisesta tuotteesta tyypillisesti keskihintaisen vaihtoehdon?

Kuluttajat eivät aina ole rationaalisia päätöksissään. Kuluttajan epärationaalista päätöksentekoa hyödynnetään markkinointi- ja myyntitilanteissa. 

Pilaa nettihuijarin päivä!

Nettihuijarit käyttävät ihmisiä hyväkseen huijaamalla heiltä rahaa tai kalastelemalla henkilötietoja. Koronapandemia toi mukanaan pelon ja epävarmuuden tunteita, joita huijarit hyödyntävät.

Postauksessa esitellään seitsemän vinkkiä, jotka auttavat sinua tunnistamaan nettihuijauksen. Tästä postauksesta kannattaa vinkata myös tutuille – etenkin sellaisille, joiden epäilet tarttuvan nettihuijarin syöttiin. Mikäli haluat perehtyä nettihuijauksiin syvällisemmin, lisätietoa ja opetusmateriaalia on saatavilla Huijarit kuriin! -hankkeen verkkosivuilta.

Yritysten ja koulujen yhteistyö – kaupallisen vaikuttamisen uudet muodot

Opetussuunnitelmakin sen sanoo: koulua ei saa käyttää kaupallisen vaikuttamisen välineenä tai kanavana. Mutta missä menee kaupallisen vaikuttamisen ja yhteistyön raja?

Kuluneen kevään etäopiskelu on aktivoinut yrityksiä toteuttamaan yhä enemmän yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten kanssa. Koulumaailmaan ujuttautuminen on tullut yhä helpommaksi ja opettajien vastuu kaupallisen vaikuttamisen tunnistamisessa on kasvanut. Markkinoinnin pelisäännöt pätevät myös koulumaailmassa: piilomainonta on edelleen kiellettyä ja lapsiin kohdistuvaa mainontaa säädellään tarkasti.

Toivotamme lukijoillemme rentouttavaa heinäkuuta – Kulma-blogi palaa asiaan taas elokuussa!