Vuoden 2021 Ostajan askeleet – opetuspaketti tulee pian

Ei kommentteja

Verkosta ostaminen on kuluttamisen uusi normaali. Ostajan askeleet testi 2021 käsittelee peruuttamisoikeutta. Tutustu pakettiin ja poimi ostopolun jokaisesta vaiheesta ryhmällesi soveltuvat tehtävät kevätlukukaudeksi käyttöösi ja lopuksi käytä testiä joko kokeen tapaan tai oppilaiden iloksi.

Erityisesti peruuttamisoikeutta käsittelee uusi työpistetehtävä: Kaupan peruminen. Tehtävässä käydään läpi Ostajan askeleiden vuoden 2021 teeman ydin; sisältäen ostamisen yksityishenkilöltä, kustomoidun tuotteen tilaamisen, reklamaation, vaihto- ja palautusoikeuden sekä etämyynnin peruuttamisoikeuden.

Harjoituksissa on mistä valita. Opiskelkaa ennen testin teettämistä seuraavien harjoitusten avulla. Suosittelemme ottamaan huomioon erityisesti verkko ostamiseen liittyviä asioita. Valitse omille oppilaillesi sopivat harjoitukset – sovella ja eriytä.

Tutustu Ostajan askeleet – paketin harjoituksiin ja valitse suosikkisi jokaisesta ostopolun vaiheesta

Olen kuluttaja-harjoituksissa pohditaan kuluttamiseen vaikuttavia tunteita, arvoja ja asenteita. Valitse seuraavista harjoituksista.

Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa-harjoituksissa pohditaan mm. kaupallisen viestinnän kohtaamista, miten kuluttajiin vaikutetaan ja miten tuotteiden tai palveluiden tietoja haetaan sekä vertaillaan. Poimi näistä oppilaillesi sopivia.

Teen kauppoja -harjoitusten avulla kehitetään valmiuksia maksamiseen, taloudellisten ja kestävien valintojen tekemiseen sekä sopimusten hallintaan. Kaupantekoon voi perehdyttää valitsemalla seuraavia.

Käytän, kulutan ja reagoin -harjoituksilla saadaan käsitys siitä, miten toimia virhetilanteissa ja mitä oikeuksia kuluttajalla niissä on.

Päätän jatkosta -harjoitukset johdattelevat siihen, mitä tapahtuu kulutuspolun loppupäässä, kun palvelukausi päättyy tai tavaran käyttöikä on lopuillaan.

Ostopolku kokonaisuutena -harjoitukset kokoavat yhteen kaikkia ostopolun varrella opittuja aiheita. Näistä voi valita joko opetukseen alkuun tai päätteeksi sopivat tehtävät

Lue lisää opettajan oppaasta

Pysykää kuulolla, Ostajan askeleet 2021 -testi tulee pian!