Tammikuun Kulman tärpissä – Olen kuluttaja

Ei kommentteja

Pirteää tammikuuta ja hyvää kevätlukukauden alkua! Niin kuin joulukuussa kerroimme, Kulman tärpit alkavat nyt tammikuussa. Oppimisen palvelut suunnittelevat Kulman tärpit johdonmukaisesti ostopolku -mallin ja ostajan askeleet -opetuspaketin kanssa yhteensopivaksi vuosikelloksi. Opettamalla viikoittain tärppien mukaan toteutat kätevästi myös opetussuunnitelman tavoitteita.

Tammikuussa syvennytään ostopolun keskellä kuvattuun ”Olen kuluttaja” aihepiiriin. Ensimmäisen kuukauden harjoitukset johdattavat kuluttajana toimimiseen ja ostamiseen. Harjoituksissa pohditaan kuluttamisessa vaikuttavia tunteita, arvoja ja asenteita. Oppilasta autetaan voimaantumaan oikeutensa ja vastuunsa tuntevaksi kuluttajaksi.

Olen kuluttaja -teemaan kuuluvien tehtävien sisältöjä:

  • Ostoksilla – kuluttajana vai kansalaisena?
  • Mitä kuluttamisessa vaikuttavia tunteita, arvoja ja asenteita minulla on?
  • Minäkö rationaalinen kuluttaja?
  • Mitä on tuotteiden ja palveluiden sekä niiden yhdistelmien kuluttaminen?

Olen kuluttaja -teeman tärpit koottuna:


Tästä pääset kurkistamaan ensimmäiseen Kulman tärppiin eli viikon 2 tehtävään!

Vinkki! Opettaessasi kuukausittain Kulman tärppien mukaan, voit käyttää KKV:n Ostajan askeleet -testejä kokeena toukokuussa.