Kulman tärppi viikolle 4 – Kulutusbingo

Ei kommentteja

Kulman tärpit on KKV:n Oppimisen palveluiden uusi formaatti, jossa jaamme KULMA-blogin rinnalla somessa ajankohtaisia oppimistehtäviä ja opetusvinkkejä. Kulman tärppien tavoitteena on vastata kiireisen perusopetuksen opettajan tarpeisiin. Kulman tärpit tarjoavat sinulle täysin käyttövalmiita tehtäviä, jotka on helppo ottaa mukaan myös opetukseen. Jatkossa sinun ei tarvitse etsiä opetusmateriaalia menemällä KKV:n opettajan sivustolle, vaan löydät täsmälinkit suoraan KULMA-blogista sekä Facebook-sivuiltamme. Voit poimia viikoittain helposti käyttöön otettavia harjoituksia, visoja ja videoita opetukseesi. Nostamme esiin erityisesti Ostajan askeleet -opetuspakettiin kuuluvia tehtäviä, jotka toimivat työkaluna kuluttajakasvatuksen sisältöjen suunnittelussa, opettamisessa sekä arvioinnissa. Huomioimme myös valtakunnalliset kuluttajataitoihin liittyvät teemaviikot.

Viikon 4 tehtävä: Kulutusbingo

Tällä viikolla pelataan bingoa! Tämän viikon tehtävä eli Kulutusbingo jatkaa Olen kuluttaja -teeman käsittelyä auttamalla oppilasta havainnoimaan omaa toimijuuttaan kuluttajana.

Kulutusbingossa kävellään ja keskustellaan luokassa, samalla kysellen kavereilta, mihin bingoruudun väittämään kunkin nimi sopii. Tavoitteena on havainnollistaa oppilaille kuluttajuutta omasta arjesta. Bingon väittämiä voi muunnella oppitunnin näkökulman mukaan.

Voit tulostaa yllä olevan bingoruudukon kätevästi tästä:

Seuraava Kulman tärppi julkaistaan taas ensi maanantaina! Pysy siis kuulolla!

Vinkki! Viime viikon Kulman tärpin voit katsoa täältä.