Helmikuun Kulman tärpissä – Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa

Ei kommentteja


Helmikuu ja mediataitoviikko (8.–14.2.2021) lähestyvät. Kulman tärpit alkoivat tammikuussa ja jos toteutit aikaisemmilla viikoilla tärppien opetusvinkkejä, olet hyvässä vauhdissa ostopolku-mallin ja Ostajan askeleet -opetuspaketin sekä opetussuunnitelman mukaisessa opetuksessa.

Helmikuussa siirrytään ostopolulla osioon Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa. Toisen kuukauden harjoitukset auttavat hoksaamaan, mitä tapahtuu ennen varsinaista kauppaa – mitä kaupallista viestintää kohtaamme, kuinka tuotteen tai palvelun tietoja haetaan ja verrataan sekä miten meihin vaikutetaan. Samalla oppilasta autetaan ymmärtämään omaa oikeudellista asemaansa erilaisten myyntikanavien käyttäjänä sekä harjoitellaan mainonnanlukutaitoa.

Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa -teeman tehtävien sisältöjä:

  • Oikeus tunnistettavaan mainontaan.
  • Mainonta ei saa olla harhaanjohtavaa.
  • Etsinkö tietoa vai minulle kohdennettua sisältöä?
  • Tunnistanko kaupallisen vaikuttajan ja vaikuttamisen keinot?
  • Tunnistanko huijarin?

Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa -teeman tärpit koottuna:


Seuraava Kulman tärppi teemalla Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa julkaistaan ensi maanantaina! Pysy siis kuulolla!

Vinkki! Jos, et ole vielä ehtinyt opettamaan ensimmäisen aihepiirin sisältöjä, nappaa tammikuun tärpeistä tai Ostajan askeleiden opeoppaasta Olen kuluttaja- teeman mukainen harjoitus. Opettaessasi kuukausittain Kulman tärppien mukaan, voit käyttää KKV:n Ostajan askeleet -testejä kokeena toukokuussa.