Kulman tärppi viikolle 8 – Somebingo

Ei kommentteja

Vielä tällä viikolla jatkuva Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa -askel tutustuttaa oppilaita kulutukseen pohtimalla, mitä tapahtuu ennen varsinaista kauppaa – mitä kaupallista viestintää nuoret kohtaavat, kuinka tuotteen tai palvelun tietoja haetaan ja verrataan sekä miten meihin vaikutetaan. Tämän viikon tehtävässä inspiroidutaan sosiaalisen median maailmasta pelaamalla Somebingoa!

Viikon 8 tehtävä:

Kaikilla oppilailla on bingolauta, joissa on someen liittyviä väitteitä. Tehtävän aikana kävellään vapaassa tilassa ja oppilaat kysyvät bingolaudalla olevia väitteitä toisiltaan. Väitteisiin vastataan kyllä tai ei. Kyllä-vastauksessa annetaan myös esimerkki mahdollisuuksien mukaan. Vastaukset kirjataan tähden muotoiseen ruudukkoon ja oppilas huutaa bingo, kun vaaka-, vino- tai pystyrivi on täynnä. Bingorivin vastaukset käydään läpi opettajan johdolla.

Voit tulostaa yllä olevan bingoruudukon kätevästi tästä:

Seuraava Kulman tärppi julkaistaan ensi maanantaina, jolloin siirrytään ostopolun seuraavaan askeleeseen Teen kauppoja. Pysythän siis kuulolla!

Vinkki! Viime viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästä. Huomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuiltamme.