Maaliskuun Kulman tärpissä – Teen kauppoja

Ei kommentteja

Hyvää pian alkavaa maaliskuuta! Kulman tärpit alkoivat tammikuussa ja jos toteutit aikaisemmilla viikoilla tärppien opetusvinkkejä, olet hyvässä vauhdissa ostopolku-mallin ja Ostajan askeleet -opetuspaketin sekä opetussuunnitelman mukaisessa opetuksessa. Seuraava ostopolun askel lähestyy jo nopeaa vauhtia.

Maaliskuussa siirrytään ostopolun askeleelle: Teen kauppoja.

Maaliskuun harjoitukset inspiroivat oppilaita kehittämään valmiuksia kauppojen tekemiseen sekä motivoivat havainnoimaan esimerkiksi rahankäyttöä, maksutilanteita sekä tekemään taloudenhallinnan kannalta kestäviä valintoja. Lisäksi oppilaita pyritään perehdyttämään kaupankäynnin sopimusten sitovuuteen. Opetuksessa autetaan nuoria hahmottamaan heidän oikeutensa kaupankäynnissä sekä toimimaan vastuiden velvoittamalla tavalla.

Teen kauppoja -askeleen sisältöjä:

  • Kaupanteko
  • Maksutavan valinta
  • Kuitti
  • Kaupan peruminen
  • Kaupasta sopiminen ja maksaminen

Teen kauppoja -askeleen tärpit koottuna:

Seuraava Kulman tärppi Teen kauppoja -askeleella julkaistaan ensi maanantaina! Pysythän siis kuulolla!

Vinkki! Jos, et ole vielä ehtinyt opettamaan ensimmäisen tai toisen aihepiirin sisältöjä, nappaa tammikuun ja helmikuun tärpeistä Olen kuluttaja- askeleen sekä Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa -askeleen mukaisia harjoituksia. Opettaessasi kuukausittain Kulman tärppien mukaan, voit käyttää KKV:n Ostajan askeleet -testejä kokeena toukokuussa.