Kulman tärppi viikolle 10 – Sopimuksen tekeminen

Ei kommentteja

Viime viikolla siirryttiin ostopolun askeleelle Teen kauppoja. Teen kauppoja -askeleen harjoitukset inspiroivat oppilaita kehittämään valmiuksia kauppojen tekemiseen sekä motivoivat havainnoimaan esimerkiksi rahankäyttöä, maksutilanteita sekä tekemään taloudenhallinnan kannalta kestäviä valintoja. Lisäksi oppilaita pyritään perehdyttämään kaupankäynnin sopimusten sitovuuteen. Opetuksessa autetaan nuoria hahmottamaan heidän oikeutensa kaupankäynnissä sekä toimimaan vastuiden velvoittamalla tavalla.

Tämän viikon tehtävässä tutustutaan kuluttajien tekemiin sopimuksiin sekä niiden asettamiin velvoitteisiin ajankohtaisen uutisen tai artikkelin kautta.

Viikon 10 tehtävä:

Oppilaat etsivät verkosta sopimusten tekemiseen sekä kuluttajan oikeuksiin liittyvän lyhyen uutisen tai artikkelin. Oppilaat lukevat valitsemansa tekstin ja miettivät lukiessaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Missä valitsemasi teksti on julkaistu? Onko lähde luotettava?
  • Kenelle teksti on mielestäsi suunnattu?
  • Mikä on mielestäsi tekstin välittämä ydinasia tai aihe?
  • Opitko tekstin avulla jotakin uutta, mitä?
  • Oliko tekstissä jotain jo sinulle ennestään tuttua, mitä?

Tämän jälkeen oppilaat kirjoittavat vastaustensa perusteella lyhyen tekstin. Tekstit käydään yhdessä läpi opettajan johdolla.


Seuraava Kulman tärppi julkaistaan tuttuun tapaan taas ensi viikon maanantaina!

Vinkki! Viime viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästä. Huomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuiltamme.

Huom! 15.-19.3.2021 vietetään kuluttajan oikeuksien viikkoa! KKV on suunnitellut opetukseen Ostajan askeleet opetuspaketin ympärille koostuvan kokonaisen kuluttajanoikeuksien viikon. Julkaisemme KULMA:ssa joka päivä kuluttajan suojaan liittyviä videoita, tehtäviä ja aineistoja opetuskäyttöön sekä itseopiskeltavaksi. Olethan siis kuulolla!