Kulman tärppi viikolle 12 – Ostosten maksaminen

Ei kommentteja

Maaliskuussa alkaneen ostopolun askeleen Teen kauppoja harjoitukset inspiroivat oppilaita kehittämään valmiuksia kauppojen tekemiseen sekä motivoivat havainnoimaan esimerkiksi rahankäyttöä, maksutilanteita sekä tekemään taloudenhallinnan kannalta kestäviä valintoja. Lisäksi oppilaita pyritään perehdyttämään kaupankäynnin sopimusten sitovuuteen. Opetuksessa autetaan nuoria hahmottamaan heidän oikeutensa kaupankäynnissä sekä toimimaan vastuiden velvoittamalla tavalla.

Tämän viikon tehtävässä oppilaita ohjataan tunnistamaan maksamiseen liittyvät vastuut, velvoitteet ja riskit. Oppilaille havainnollistetaan, millaisia maksutapoja verkkokaupoissa on yleensä tarjolla ja minkälaisia oikeuksia heillä on kuluttajina, jos jokin menee pieleen.

Viikon 12 tehtävä:

Oppilaita pyydetään ensin pohtimaan, miten he varmistavat maksamisen turvallisuuden verkossa. Tämän jälkeen katsotaan video verkkokaupassa maksamisesta.

Osaatko jo verkko-ostamisen pelisäännöt? Mitä jos, asiat eivät menekään niin kuin pitäisi kun olet tilannut tuotteen verkkokaupasta? Oppilaat voivat ottaa videon katsomisen jälkeen vielä selvää oppimastaan tämän hauskan Verkkokauppa-visan avulla!


Seuraava Kulman tärppi julkaistaan tuttuun tapaan taas ensi viikon maanantaina. Olethan silloin kuulolla!

Vinkki! Kuluttajan oikeuksien viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästä ja ekstratärppiin tästä. Huomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuilla!