Kulman tärppi viikolle 13 – Mitä sopimuksilla sovitaan?

Ei kommentteja

Vielä tällä viikolla jatkuvan ostopolun askeleen Teen kauppoja harjoitukset inspiroivat oppilaita kehittämään valmiuksia kauppojen tekemiseen sekä motivoivat havainnoimaan esimerkiksi rahankäyttöä, maksutilanteita sekä tekemään taloudenhallinnan kannalta kestäviä valintoja.

Lisäksi oppilaita pyritään perehdyttämään kaupankäynnin sopimusten sitovuuteen. Opetuksessa autetaan nuoria hahmottamaan heidän oikeutensa kaupankäynnissä sekä toimimaan vastuiden velvoittamalla tavalla. Tämän viikon tehtävässä syvennytään paremmin sopimusten ehtoihin sekä tutustutaan turvalliseen maksamiseen.

Viikon 13 tehtävä:

Oppilaat katsovat ensin YouTube -videon: Mitä sopimuksella sovitaan?

Tämän jälkeen, oppilaat laskevat joko itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti huoltajan kanssa, kuinka monta puhelimeen liittyvää sopimusta omassa taloudessa on sillä hetkellä voimassa ja vastaavat alla oleviin kysymyksiin:

  • Ovatko sopimukset paperisia vai digitaalisia?
  • Millaisia ehtoja sopimuksiin liittyy?
  • Kuinka kauan sopimus on voimassa?
  • Kuinka sopimuksen voi irtisanoa?

Seuraavaksi oppilaat katsovat joko itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti huoltajan kanssa YouTube -videon maksamisesta. Videon katsomisen jälkeen, oppilaat piirtävät vapaavalintaisen kuvan (esim. sarjakuvan) turvallisesta maksamisesta.


Seuraava Kulman tärppi julkaistaan ensi viikon tiistaina, jolloin siirrytään ostopolun seuraavalle askeleelle: Käytän, kulutan ja reagoin! Olethan silloin kuulolla!

Vinkki! Viime viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästäHuomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuiltamme.