Kulman tärppi viikolle 15 – Käyttö

Ei kommentteja

Viime viikolla alkanut Käytän, kulutan ja reagoin -askel keskittyy ostamisen jälkeisiin tilanteisiin. Oppilaat saavat tietoa siitä, kuinka toimia virhe- ja viivästystilanteissa, ja mitä tehdä, kun tuote tai palvelu ei vastaa sovittua tai saa virheellisen laskun. Oppilaita rohkaistaan sekä motivoidaan ottamaan selvää omista oikeuksistaan ja hakemaan apua riitatilanteisiin lisäämällä tietoutta kuluttajaoikeuksista ja -vastuista. Tämän viikon tehtävässä tutustutaan palveluhävikkiin sekä kaupan peruuttamisoikeuteen.

Viikon 15 tehtävä

Palveluhävikki:

Ohjeista oppilaita etsimään verkosta Kilpailu- ja kuluttajaviraston Oppimisen palveluiden ylläpitämä KULMA-blogi ja sieltä blogikirjoitus palveluhävikkiin liittyen. Tämän jälkeen, ohjeista oppilaita lukemaan blogikirjoitus ja kirjoittamaan lyhyesti ylös, mitä palveluhävikki on ja milloin sitä syntyy. Oppilaiden kirjoittamat vastaukset käydään yhdessä läpi.

Kaupan peruminen:

Videolla kerrotaan, missä tilanteissa kaupan peruminen voi olla mahdollista. Videolla on vinkkejä ikäihmisille, joten oppilaat voivat katsoa videon yhdessä isovanhempien tai muun iäkkäämmän tutun kanssa. Oppilaat miettivät videon perusteella, miten he voisivat neuvoa ikäihmistä harkitsemattoman kaupan perumisessa.


Seuraava Kulman tärppi julkaistaan tuttuun tapaan ensi viikon maanantaina! Pysythän siis kuulolla!

Vinkki! Viime viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästä. Huomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuilla!