Kulman tärppi viikolle 20 – Tuotteen uusi elämä kuvissa

Ei kommentteja

Päätän jatkosta -askeleella käsitellään tapahtumia, joita ostetun tuotteen tai palvelun käyttöön ja kuluttajansuojaan liittyy kulutuspolun loppupäässä. Asiakassuhde tai merkki/valmistajauskollisuus punnitaan uudelleen, kun palvelukausi päättyy tai tavaran käyttöikä alkaa olla lopuillaan.

Tämän viikon tehtävässä järjestetään teemapäivä, jonka aiheena on keksiä kestävän kuluttamisen tapoja. Tavoitteena on inspiroida oppilaita toteuttamaan konkreettisesti esityksissään tavaroiden uudelleen käyttöä sekä perehtymään syvällisemmin kierrätykseen, huoltamiseen ja korjaamiseen.

Viikon 20 tehtävä:

  1. Oppilaat jaetaan ryhmiin tai vaihtoehtoisesti tehtävän voi tehdä myös yksin. Jokainen saa käyttöönsä oman älylaitteen. Tarkoituksena on hyödyntää älylaitetta tiedonhankintaan sekä videon tai kuvasarjan toteuttamiseen. Harjoituksessa voidaan hyödyntää myös omia älylaitteita.
  1. Valitaan tuote tai tuoteryhmä, jota halutaan uusiokäyttää (esimerkiksi vaate, elintarvikepakkaus, asuste).
  2. Oppilaat ideoivat erilaisia tapoja kierrättää, uusiokäyttää, huoltaa ja korjata tuotetta.
  3. Oppilaat kirjoittavat käsikirjoituksen videoksi tai kuvasarjaksi.
  4. Oppilaat kuvaavat videopätkiä tai kuvasarjan, joissa erilaiset käyttötavat tuotteen uusiokäytölle ilmenevät. Kuvasarja voi olla myös sarjakuvan muodossa.
  5. Tuotokset esitetään muulle luokalle ja pohditaan yhdessä kierrätyksen sekä vanhojen esineiden käyttöönoton merkitystä.

Tuotoksista voidaan myös laatia kuvakollaasi luokan seinälle.


Seuraavalla viikolla Kulman tärpissä tehdään yhteenvetoharjoitus ostopolusta sekä Ostajan askeleet -testi. Pysythän siis kuulolla!

Vinkki! Viime viikolla julkaistuun Kulman tärppiin pääset siirtymään tästäHuomaa, että Kulman tärpit löytyvät KULMA-blogin lisäksi myös Facebook-sivuiltamme!