Ostajan askeleet 11 & 12

Ei kommentteja

Ostajan askeleissa jaamme ajankohtaisia oppimistehtäviä ja opetusvinkkejä kuluttajataitojen opetukseen. Ostajan askeleet kokonaisuus tarjoaa sinulle käyttövalmiita tehtäviä, jotka on helppo soveltaa omaan opetukseen. Voit poimia joka toinen maanantai helposti käyttöön otettavia harjoituksia, visoja ja videoita opetukseesi täältä Kulmasta tai somekanaviltamme. Tehtävät soveltuvat perusopetukseen.

Lokakuun Ostajan askeleet -harjoitukset inspiroivat oppilaita kehittämään valmiuksia kauppojen tekemiseen sekä motivoivat havainnoimaan esimerkiksi rahankäyttöä, maksutilanteita sekä tekemään taloudenhallinnan kannalta kestäviä valintoja. Lisäksi oppilaita pyritään perehdyttämään kaupankäynnin sopimusten sitovuuteen. Opetuksessa autetaan nuoria hahmottamaan heidän oikeutensa kaupankäynnissä sekä toimimaan vastuiden velvoittamalla tavalla.

Tämän viikon tehtävät aktivoivat oppilasta pohtimaan verkkokaupassa tapahtuvaan maksamiseen, mainontaan sekä toimitustapoihin liittyviä kysymyksiä.

Viikon 43 tehtävät:

Tehtävä 1) Miten valita maksutapa?

Oppilaita pyydetään etsimään kolmesta eri verkkokaupasta jokin heitä kiinnostava tuote. Verkkosivuista otetaan kuvakaappaus, jonka jälkeen oppilaat kirjoittavat itsenäisesti seuraavista aiheista:

  • Millaista maksamiseen liittyvää houkuttelua verkkokaupat käyttävät mainonnassaan?
  • Mihin ostokehotuksilla vedotaan ja pyritään?
  • Millaisia toimitustapoja käytetään?

Seuraavaksi oppilaat esittelevät tuotoksensa.

Lopuksi valitaan oppilaiden esittelemistä tuotteista yksi tarkemman tutkinnan kohteeksi ja arvioidaan, millaisia tilauksen toimitukseen liittyviä ehtoja verkkokauppaan liittyy? Tutkitaan myös, miten toimitustapa vaikuttaa hintaan ja lasketaan yhdessä ostoksen kokonaissumma toimitusmaksuineen.


Tehtävä 2) Verkkokaupassa

Opettaja valitsee yhden oppilailleen soveltuvan verkkokaupan, demonstroi sitä ja pyytää oppilaita tutustumaan kaupan sisältöön. Keskustelun aiheet:

Mistä tunnistaa luotettavan verkkokaupan?
Mitä tarkoittaa eväste ja miten se vaikuttaa selailuun ja myöhemmin näkyviin mainoksiin?
Mitä vertailusivut ovat?
Mitä tarkoittaa ostajaprofiili?
Mitä tarkoittaa lukkosymboli osoitekentässä?
Miten verkossa maksetaan?

a) Oppilaita pyydetään ensin pohtimaan, miten he varmistavat maksamisen turvallisuuden verkossa. Tämän jälkeen katsotaan video verkkokaupassa maksamisesta.

b) Osaatko jo verkko-ostamisen pelisäännöt? Mitä jos, asiat eivät menekään niin kuin pitäisi kun olet tilannut tuotteen verkkokaupasta? Oppilaat voivat ottaa videon katsomisen jälkeen vielä selvää oppimastaan tämän hauskan Verkkokauppa-visan avulla!

2. Ryhmätyönä tai pareittain
Pyydetään opiskelijoita kokeilemaan käytännössä:

a) Fyysisen tavaran, kuten vaatteen ostamista verkossa
b) Palvelun, kuten äänikirjan tai suoratoistopalvelun ostamista verkossa

Tarkoituksena ei ole viedä tilausta loppuun asti, vaan harjoitus voidaan päättää tilanteeseen ennen maksun vahvistamista. Parit kertovat kokemuksensa palvelualustan käytöstä muulle ryhmälle. Lopuksi keskustellaan, mistä tunnistaa huijauksen tai entä jos saa jotain mitä ei ole tilannut. Ennen tunnin loppua voidaan katsoa vielä video: Mistä tunnistaa huijauslaskun?


Aiemmat Ostajan askeleet löydät kootusti täältä.

Seuraava Ostajan askel julkaistaan kahden viikon päästä maanantaina! Nähdään taas silloin!