Keväällä 2022 tulossa uutta kuluttajansuojan opettamiseen ja kouluttamiseen – pysy kuulolla!

Ei kommentteja

Syyslukukausi on Oppimisen palveluiden puolesta keskittynyt sisältöjen kehittämiseen, tuottamiseen ja toteuttamiseen sekä valmentavaan sidosryhmäyhteistyöhön.

Näemme kuluttajansuojan osaamisen edistämisen laajasti. Markkinoilla tarvitaan tietoisia kuluttajia ja osaavia yrityksiä. Tarjoamme palveluamme sekä koulutusjärjestelmässä tapahtuvan oppimisen ja opetuksen tueksi että työpaikolla ja työelämässä tapahtuvan osaamisen kehittymisen valmentamiseen.

KKV Kampus edistää osaamista kuluttajansuojasta ja vastaa jatkuvan oppimisen tarpeisiin 

Saimme syksyn alusta käyttöömme Moodle-oppimisalustan, joka on KKV Kampus. KKV Kampus on digitaalinen oppimisympäristö, jossa helposti opittavassa muodossa on oppimismuotoiltua kuluttajansuojaa käsittelevää tietoa, sisältöjä ja osaamista kehittäviä harjoituksia.

Kampus on tarkoitettu koulutusjärjestelmässä opettajan opetuksen tueksi ja hyödynnettäväksi hybridiopetuksessa. Alustalla opettaja voi antaa opiskelijan opiskella omaan tahtiin ja oman aikataulun mukaan eri taito- ja koulutustasot huomioiden.

KKV Kampus tarjoaa sisältöä myös työpaikkakouluttajalle tai työn ohessa tapahtuvan kuluttajansuojan oppimisen tukena. Esimerkiksi tehokkaat verkkokurssimme sisältävät materiaalia niin kuluttajuuteen ja ostamiseen kuin yrittäjyyteen ja liiketoimintaan liittyen. KKV Kampus aukeaa kevään aikana.

Sisällöntuotantoa yhteiskehittäen ja sidosryhmiä kuunnellen

Rakennamme KKV Kampusta asiakaslähtöiseksi ja käyttäjän tarpeisiin vastaavaksi. Sisältöä olemme tuottaneet yhteiskehittäen oppimisen asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kanssa. Tänä syksynä yhteiskehittämistä on tehty ammattikorkeakoulujen perusopiskelijoiden ja ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavien opiskelijoiden projekteissa. Palaute ja kehittämisideat ovat meille tärkeitä ja käyttäjien näkemyksiä toiveitaan ja ideoitaan on kuunneltu ja huomioitu mahdollisuuksien mukaan sisältöjen rakentamisessa.

KKV verkkosivut uudistuvat

Myös KKV verkkosivut osoitteessa http://www.kkv.fi ovat uudistuneet. Jatkossakin tarjoamme verkkosivuillamme tietoa ja ohjeita kuluttajansuojaa käsittelevän opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen eri koulutusasteille. Oppimiseen liittyvä sisältö sisältää tietoa kuluttajansuojasta ja sen opettamisesta opetussuunnitelman tekijälle. Oppimisen asiantuntijat löytävät verkkosivuilta ohjeita ja vinkkejä lukuvuoden ja oppitunnin suunnitteluun.

Kulman ja KKV:n Oppimisen palveluiden syyslukukausi lähestyy loppuaan ja on aika toivottaa lukijoillemme hyvää joulua ja kiittää tästä vuodesta! Jatketaan ensi vuonna kuluttajansuojan asioiden parissa!

Terveisin,

Taina Mäntylä & Valpuri Kurppa
KKV Oppimisen palvelut