Pysy ajan tasalla kuluttajansuojan ajankohtaisista uutisista! 

Ei kommentteja

Kuluttaminen, ostaminen ja kuluttajuus ovat jatkuvassa muutoksessa. Kuluttajakauppaan liittyvän lainsäädännön noudattamista valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto, KKV. Tehtäviimme kuuluu myös kuluttajansuojaan liittyvän osaamisen edistäminen. Mistä löytää tietoa kuluttajansuojasta? 

KKV:n verkkosivuilta kuluttaja saa tietoa ja ohjeita, miten toimia erilaisissa kaupantekoon liittyvistä ongelmatilanteista. Lisäksi saat ohjeita ja ideoita opetuksen suunnitteluun verkkosivuiltamme. Verkkosivumme ovat juuri uudistuneet, joten osa aineistoista on vielä vanhojen sivujen puolella, mutta löytyvät tutussa muodossa sieltä. Ajankohtaisia asioita kannattaa seurata KKV:n tiedotteista. Niistä löydät tietoa esimerkiksi kuluttajiin vaikuttavista lakimuutoksista tai esimerkiksi ohjeita yksittäisten yritysten konkurssitilanteissa. 

Kuluttaja-asiamiehen blogi kannattaa ottaa seurantaan, siellä kuluttaja-asiamies ja KKV:n asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista kuluttajailmiöistä. 

Kuluttajaneuvonnasta saat tietoa ja ohjeita kuluttajaoikeudellisissa kysymyksissä ja riitatilanteissa. Asiantuntija antaa asiastasi juridisen arvion sekä toimintaohjeita. KUNEn somekanavia seuraamalla pysyt kartalla ajankohtaisista neuvoista. Niitä voi hyödyntää kätevästi myös opetuksessa. 

KULMAssa kirjoitamme kuluttajansuojasta opetuksen ja oppimisen näkökulmasta. Seuraamalla KULMAA myös somessa pysyt kartalla opetusmateriaaleista ja ostamisen ja myymisen pedagogiikan tukimateriaaleistamme. Kulmassa jaamme ajankohtaisia kirjoituksia niin ostajan kuin myyjänvastuun näkökulmista ja yleissivistävän koulutuksen lisäksi julkaisut soveltuvat myös ammatillisen ja korkea-asteen kouluttajille ja opettajille. 

KKV Kampus on uusi sähköinen oppimisympäristö kuluttajansuojan oppimiseen, joka aukeaa maaliskuussa 2022. Siellä pystyt kehittämään omaa osaamistasi ja voit myös ohjata oppijasi harjoittelemaan ostamisen tai myymisen taitoja digitaaliselle oppimisalustalle. 

Kuluttajuuteen liittyvää tietoa tarjoavat myös muut valvovat viranomaiset. Kannattaa pitää lukulistalla myös esimerkiksi TUKES, Ruokavirasto, Energiavirasto, tietosuojavaltuutettu, Traficom, Valvira ja Syke. Näiden tahojen verkkosivustot pitävät sisällään tärkeää ja ajankohtaista tietoa, jota voi hyödyntää opetuksessa eri oppiaineissa eri ikäisille. 

Hyvää kevätlukukautta 2022 kaikille!