Somebingoa mediataitoviikolla

Ei kommentteja

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista Mediataitoviikkoa. Viikon teemoihin soveltuva Ostopolun ”Etsin tietoa ja kohtaan mainontaa” -askel tutustuttaa oppilaita kulutukseen pohtimalla, mitä tapahtuu ennen varsinaista kauppaa – mitä kaupallista viestintää nuoret kohtaavat, kuinka tuotteen tai palvelun tietoja haetaan ja verrataan sekä miten meihin vaikutetaan. Teema viikon päätteeksi inspiroidutaan sosiaalisen median maailmasta pelaamalla Somebingoa!

Bingo alkaa, oletko valmis!

Kaikilla oppilailla on bingolauta, joissa on someen liittyviä väitteitä. Tehtävän aikana kävellään vapaassa tilassa ja oppilaat kysyvät bingolaudalla olevia väitteitä toisiltaan. Väitteisiin vastataan kyllä tai ei. Kyllä-vastauksessa annetaan myös esimerkki mahdollisuuksien mukaan. Vastaukset kirjataan tähden muotoiseen ruudukkoon ja oppilas huutaa bingo, kun vaaka-, vino- tai pystyrivi on täynnä. Bingorivin vastaukset käydään läpi opettajan johdolla.

Voit tulostaa yllä olevan bingoruudukon kätevästi tästä linkistä.

Mukavaa mediataitoviikkoa kaikille!