Haluatko opettaa kuluttajansuojan perusteita – tutustu KKV Kampukseen! 

Ei kommentteja

Jos toimit opettajana koulussa tai oppilaitoksessa ja opetat kuluttajansuojasta – KKV Kampus on työkalu juuri sinulle. KKV Kampus on uusi sähköinen oppimisympäristömme, joka tarjoaa opettajalle materiaaleja ja käyttövalmiita harjoituksia kuluttajansuojan opettamiseen.   

KKV Kampus on digitaalinen Moodle-teknologiaan perustuva oppimisalusta, jonka tehtävillä ja harjoituksilla opit kuluttajansuojaa ja pystyt päivittämään omaa osaamistasi. KKV:n oppimisen palvelut on vastannut järjestelmän käyttöönotosta, kehittänyt palvelupolut ja kurssirakenteen sekä koostanut koulutusmateriaalin.  

Peruskurssi orientoi kuluttajansuojan perusteisiin ja jatkokurssi kuluttajana toimimiseen 

Ostajan askeleet -peruskurssilla oppija saa käsityksen kuluttajan ostopolusta ja kurssilla tutustutaan kuluttajansuojaan. Kurssi kattaa ostamisen vaiheet ennen kauppaa, kaupan aikana ja sen jälkeen. Peruskurssi antaa käsityksen mitä kuluttajansuojan lainsäädäntö ja sen velvoitteet tarkoittavat.  

Kuluttajansuojan jatkokurssilla harjoitellaan toimimaan markkinoilla. Kurssi on suunniteltu jatkoksi peruskurssille. Jatkokurssin suoritettua oppija tuntee ostamisen vaiheet ja sen, miten niissä kannattaa toimia. Kurssin jälkeen oppija hahmottaa ostopolun kokonaisuuden, ja  miten valinnat kaupan teon eri vaiheissa vaikuttavat kuluttajan oikeuksiin. 

Toiminnallisia tehtäviä innostamaan ja motivoimaan oppimista 

Perus- ja jatkokurssi sisältävät monipuolisesti käytännönläheisiä ja toiminnallisia harjoituksia innostamaan ja motivoimaan oppijaa kuluttajansuojan sisällöistä. Harjoituksia tekemällä oppija saa valmiuksia tarkastella ostamista kokonaisuutena, oppii kuluttajakaupan vaiheet ja miten kuluttajan kannattaa niissä  toimia.  Erilaisilla tehtävätyypeillä ja oppimismuotoilulla on tavoiteltu erilaisille oppijoille ja heidän tarpeisiinsa vastaavaa sisältöä.  Alla muutamia esimerkkejä kurssisisällöistä ja tehtävistä:

Esimerkki1) Kurssien teoriaosuudet on muotoiltu presentaatioiksi, joita opettaja voi hyödyntää myös luokka- tai hybridiopetuksessa. 

Esimerkki 2) Tehtäväkortit johdattavat tutustumaan erilaisiin ostopaikkoihin. Esimerkki 3) Erilaiset raahaustehtävät pysäyttävät oppijaa pohtimaan opittua ja omaa osaamista.
 
 

Tutustu Kampuksen kursseihin ja harjoituksiin tarkemmin osoitteessa: kkv-kampus.fi