Kuluttaja-asioita mukaan opetukseen – tuo opiskelijat KKV Kampukselle! 

Ei kommentteja

Kuluttajuus on mukana monessa oppiaineessa ympäri vuoden. Mikäli haluat opetuksessasi vielä kevään lopuksi tuoda ostopolkua tutuksi oppijoille, on se helppoa ja innostavaa KKV Kampuksella. 

Kampukselta löydät Ostajan askeleet -peruskurssin, jota voi soveltaa myös yleissivistävään opetukseen. Tietotasoltaan peruskurssi on orientoiva ja johdattelee oppilaita kuluttajansuojan perusasioihin. 

Peruskurssilla orientoidutaan oikeuksiin 

Ostajan askeleet -peruskurssilla oppija tutustuu kuluttajansuojan perusteisiin ja orientoituu tunnistamaan oman ostopolkunsa vaiheita. Peruskurssin voi suorittaa rekisteröitymättä alustalle. Peruskurssi pitää sisällään 5 askelta, joiden alussa löytyy perustietoa tekstinä ja diaesityksenä. Opiskelija voi opiskella itsenäisesti tai opettaja voi hyödyntää diaesityksiä luokkaopetuksessa. 

Jokaisella askeleella on alkutekstin jälkeen myös osaamista lisääviä tehtäviä. Tehtävistä on pyritty tekemään oppijoita innostavaa ja motivoivaa. Tehtävien kieli on käyttäjäystävällistä, vaikka juridinen näkökulma harjoituksissa tietenkin löytyy.

1. Kääntökorttien avulla oppijaa pysäytetään pohtimaan käsitteitä ja niiden yhteyksiä erilaisten esimerkkien avulla.

  2. Raahaamistehtävät auttavat hahmottamana kokonaisuuksia ja asiayhteyksiä. 

3. Kuvat ja lisätietopainikkeet – tehtävä pitää sisällään syventävää tietoa käsiteltävästä aiheesta.  

4. Kertausta opiskeluun tuovat sanaristikot ja visat.

Peruskurssilta kohti jatkokurssia 

Ostajan askeleet -peruskurssi on viiden mikrokurssin mittainen, jonka suoritettuaan oppija voi siirtyä kohti  taitotasoltaan haastavampaa jatkokurssia. Jatkokurssilla harjoitellaan kuluttajan toimintaympäristöä laajemmin ja syvennetään aiemmin peruskurssilla opittua. Jatkokurssi vaatii rekisteröitymisen alustalle, mutta tämä on helppoa sillä käytössä ovat yleisimmät sisäänkirjautumistavat. Kirjautumalla alustalle käyttäjäksi opiskelusi myös tallentuu ja näin voit seurata opiskelujen etenemistä Kampuksella. 

Tutustu KKV Kampukseen osoitteessa: www.kkv-kampus.fi ja tuo opiskelijasi opiskelemaan kurssille! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.