KKV Kampus vastaa tiedonjanoon kuluttajansuojan mikrokursseilla

Ei kommentteja

Nykypäivänä on tavallista, että ihmiset tekevät töitä etänä, verkostoituvat eri kanavilla toistensa kanssa virtuaalisesti sekä käyttävät yhä enemmän mobiililaitteita arjen askareiden hoitamiseen. Vapaa-ajalla lenkkipolulla kuuntelemme podcasteja, äänikirjoja tai lyhyitä verkkoluentoja meitä kiinnostavista aiheista. Sisältöjen on oltava saatavilla mobiilisti, nopeasti ja kätevästi 24/7. Kun ongelma on käsillä tai tiedontarve yllättää, ei silloin ole aikaa tai halua jäädä etsimään tietoa eri lähteistä tai pitkästi perehtymään eri aineistoihin. Tiedonjano täytyy sammuttaa usein nopeastikin – tässä ja nyt. 

Sama jano koskee myös oppimista. Tieto ja oppimateriaalit pitää olla käytettävissä tarpeen yllättäessä sopivan kokoisina ja kätevästi käden ulottuvilla kellon aikaan katsomatta.  Jotta opiskelijana voi omaksua tiedon tehokkaammin, on välttämätöntä, että sisällöt on räätälöity kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi ja sisällöt ovat omaksuttavissa nopeudella, joka vastaa ihmisten kykyä keskittyä. 

KKV Kampus tarjoaa aikaan ja paikkaan sitomatonta oppimista 

KKV Kampuksella olemme lähteneet ratkaisemaan tätä haastetta mikro-oppimisen ajatuksella.  Kaikki kurssimme on rakennettu mikrokurssiajatuksella, jossa tieto on pakattu tiiviiksi, ymmärrettäväksi kielellisesti ja viihdyttäviksi kokonaisuuksiksi. Tähän ainakin pyrimme.  

Ajatuksenamme on, että mikrokurssin tai yhden palan isommasta kurssista voisi katsoa esim. työpaikalla kahvitauon aikana tai vaikkapa junassa puolen tunnin työmatkan aikana. Materiaaleista on pyritty tekemään visuaalisia kokonaisuuksia, tehtävällistäen ja pelillisiä elementtejä hyödyntäen. Vuorovaikutus ja videot ovat aihepiirejä, joita kehitämme. Myös kurssitarjotin laajenee jatkuvasti. 

Kampuksen kurssitarjotin rakentuu perus- ja jatkokursseista sekä syventävän tason kursseista. Eri tasot ovat mahdollistaneet sen, että peruskursseilla lähdetään perusteista ja orientoidutaan kuluttajansuojan tietoon. Jatkokurssit syventävät peruskurssien tietoa ja vievät oppijaa jo lähemmäs toimintaa ja toimintaympäristöä. Syventävät kurssit tuovat kurssitarjottimelle eri teemoista ja aihepiireistä mielenkiintoisia ja lyhyitä tietoiskutyyppisiä sisältöjä. Kursseja on tuotettu niin kuluttajan kuin elinkeinonharjoittajan näkökulmasta. 

Tervetuloa KKV Kampuksen mikrokursseille opiskelemaan kuluttajansuojaa!