Harjoittelijana mukana kuluttajaosaamisen edistämisessä

Ei kommentteja

Olen Tero ja asun Sotkamossa. Aloitin syyskuun alussa harjoittelijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston Oppimisen palveluissa.  

Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa kasvatustiedettä pääaineena aikuiskasvatustiede ja opintoni ovat siinä vaiheessa, että aloittelen parhaillaan pro gradun työstämistä kuluttajakasvatuksen aihealueeseen liittyen. Innostus kyseiseen aiheeseen onkin syntynyt tämän harjoittelun aikana. Ennen kasvatustieteen opintoja olen ehtinyt jo valmistumaan kauppatieteiden maisteriksi sekä hallintotieteiden maisteriksi. Koenkin tämän harjoittelun erinomaisena mahdollisuutena päästä hyödyntämään tähän mennessä oppimiani asioita. 

Ensimmäinen kuukausi Oppimisen palveluissa on opettanut minulle jo nyt paljon uutta. Työtehtäväni painottuvat suurelta osin KKV Kampuksen toimintaan ja olen päässyt työskentelemään erityisesti oppimisteknologiaan ja verkko-opetukseen liittyvien aiheiden parissa. Pääsen harjoittelun aikana perehtymään siihen, mitä kuluttajakasvatus on ja miten sitä voidaan toteuttaa.  

Mielestäni kuluttajaosaamisen edistäminen on äärimmäisen tärkeää, koska yhteiskunta muuttuu nopeaa tahtia ja kuluttajat ovat alati kasvavan informaatiotulvan kohteena. Tämän vuoksi niin nuorilla kuin aikuisilla kuluttajilla tulisi olla riittävät valmiudet pärjätä markkinoilla. 

Suosittelisin Kampuksella tutustumaan sekä Ostajan askeleet perus- ja jatkokursseille että Myyjänvastuun perus- ja jatkokursseille, koska ne muodostavat yhdessä niin kuluttajia kuin yrittäjiä hyödyttävän kokonaisuuden. Näiden kurssien avulla on mahdollista oppia kuluttajansuojaan liittyviä keskeisiä asioita molemmista näkökulmista.  

Kirjoittaja,

Tero Korhonen, Korkeakouluharjoittelija, KKV Oppimisen Palvelut