KKV Kampus tarjoaa aikaan ja paikkaan sitomatonta kuluttajansuojan oppimista

Ei kommentteja

KKV Kampus on sähköinen oppimisympäristö, jossa tarjoamme kursseja kuluttajansuojasta yrityksille ja elinkeinonharjoittajille. Erityisesti toivomme, että kurssit tavoittaisivat aloittelevat yrittäjät ja pienyrittäjät. 

KKV Kampuksen kurssitarjonta rakentuu perus- ja jatkokursseista sekä syventävän tason kursseista. Peruskursseilla lähdetään liikkeelle perusteista ja orientoidutaan kuluttajansuojaan. Jatkokurssit syventävät peruskurssien tietoa ja vievät oppijaa lähemmäksi käytännöntoimintaa ja toimintaympäristöä. Yrittäjille tarjoamme tällä hetkellä perus- ja jatkokurssin myyjänvastuusta.   

Syventävät kurssit tuovat kurssitarjottimelle mielenkiintoisia ja lyhyitä tietoiskutyyppisiä mikrokursseja eri teemoista ja aihepiireistä. Ajatuksenamme on, että mikrokurssin tai yhden palan isommasta kurssista voisi katsoa esimerkiksi työpaikalla kahvitauon aikana tai vaikkapa junassa puolen tunnin työmatkan aikana. Materiaaleista on tehty visuaalisia kokonaisuuksia, joissa hyödynnetään tehtäviä ja pelillisiä elementtejä. Vuorovaikutusta ja videoita kehitämme seuraavilla kursseilla.  

Syventävä kurssi verkkokauppiaan tiedonantovelvoitteista 

Tällä hetkellä KKV Kampukselta löytyy yrityksille ”Verkkokauppiaan tiedonantovelvoitteet osa 1 ja osa 2”, jotka ovat syventäviä kursseja. Kokonaisuus on laaja, mutta suosittelemme verkkokauppiaita tai erityisesti verkkokauppaa perustavia yrittäjiä tutustumaan kurssisisältöön. Kurssikokonaisuudessa annetaan ohjeita ja esimerkkejä yleisimpiin tilanteisiin, joissa verkkokauppiaan pitää arvioida, mitä tietoja kuluttajalle on missäkin vaiheessa annettava. Vaikka verkkokauppias voi päättää verkkosivustonsa ja ostoprosessinsa toteuttamistavasta, sen on huolehdittava siitä, että ennakkotiedot esitetään laissa vaaditulla tavalla, eli selkeästi ja ymmärrettävästi. Verkkokaupan on myös pystyttävä näyttämään toteen, että tiedot on annettu kuluttajille. 

Verkkokauppiaan tiedonantovelvoitteet -kurssin tarkoituksena on 

  • auttaa verkkokauppoja varmistamaan, että laissa vaaditut tilausta koskevat tiedot on annettu kuluttajalle 
  • vähentää puutteellisista tiedoista aiheutuvia reklamaatioita 
  • lisätä luottamusta verkkokauppoihin. 

Tervetuloa KKV Kampuksen mikrokursseille opiskelemaan kuluttajansuojaa!