Kuluttajansuojan opetusmateriaalit nyt kootusti KKV Kampuksella

Ei kommentteja

Monipuoliset kuluttajansuojan kurssimme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Käyttäjäksi rekisteröitymällä aiemmat tehtävät tallentuvat ja opiskelun pariin palatessaan voi jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäi.

KKV Kampuksen kursseilla oppiminen syvenee vähitellen perus- ja jatkokursseista kohti soveltavaa osaamista:

  • Peruskursseilla lähdetään liikkeelle perusteista ja orientoidutaan kuluttajansuojaan. 
  • Jatkokurssit syventävät peruskurssien tietoa ja vievät oppijaa lähemmäksi käytännön toimintaa ja toimintaympäristöä. Yrittäjille tarjoamme tällä hetkellä perus- ja jatkokurssin myyjänvastuusta.   
  • Soveltavat kurssit tuovat kurssitarjottimelle mielenkiintoisia ja lyhyitä, tietoiskutyyppisiä mikrokursseja eri teemoista ja aihepiireistä. Mikrokurssin tai yhden palan isommasta kurssista voi katsoa esimerkiksi työpaikalla kahvitauon aikana tai vaikkapa junassa puolen tunnin työmatkan aikana. 

Materiaalit on oppimismuotoiltu kokonaisuuksiksi, joissa hyödynnetään tehtäviä ja pelillisiä elementtejä. Kurssit toimivat niin itseopiskelumateriaalina tai niitä voi soveltaa osana tuntiopetusta.

Opettajien tehtäväpankeista valmiita tuntitehtäviä eri koulutusasteille

KKV Kampuksella on hiljattain julkaistu Opettajien käyttöön tehtäväpankit niin ostopolusta kuin myyjänvastuupolulta.

  • Ostopolun tehtäväpankki on suunniteltu kuluttajansuojan opetukseen erityisesti yleissivistävään koulutukseen. Ostopolku kokoaa vaiheittain kaikki yrityksen ja asiakkaan väliseen kuluttajansuojaan liittyvät velvoitteet tuotteiden ja palveluiden koko elinkaaren ajalta. 
  • Myyjänvastuun aineistopankin tehtäviä voi käyttää opetuksessa toisella asteella eri opintokokonaisuuksissa, joissa opiskellaan kuluttajansuojaan liittyviä asioita. Osa tehtävistä soveltuu myös käytettäväksi yrittäjyyskasvatuksessa. Tehtäväpaketti sisältää kokoavia oppimistehtäviä ja opetusvinkkejä myyjänvastuun opettamiseen.
  • Lisäksi Kampukselta löytyy opettajalle tarkoitettu soveltava kurssi, jolla opettaja hankkia osaamista kuluttajataitojen opettamiseen ostopolkuun perustuvan pedagogiikan avulla. Kurssi auttaa ottamaan huomioon oman oppijaryhmän tarpeita kuluttajaoikeuksiin kytkeytyvien sisältöjen valinnassa ikä- ja kehitystason mukaan.

Kaikille avointa ja maksutonta materiaalia – rekisteröityminen kuitenkin kannattaa

KKV Kampuksen kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Parhaan hyödyn opiskeluista Kampuksella saa, kun rekisteröityy käyttäjäksi. Se onnistuu kirjautumissivun kautta. Kirjautuneena aiemmin tehdyt tehtävät tallentuvat käyttäjätunnukselle, ja opiskelun pariin on mukava palata, kun voi jatkaa siitä, mihin on edellisellä kirjautumiskerralla jäänyt.