Huoletonta kesää – tässä vinkkejä syyslukukaudelle kuluttajansuojan opetukseen

Ei kommentteja

Kuluva kouluvuosi alkaa olla pian lopuillaan. Samalla on aika valmistautua syksyn opetuksen suunnitteluun. Meillä on muutama vinkki, jotka auttavat sinua tekemään syksyn tuntisuunnitelmat helposti ja joustavasti.

KKV Kampus tarjoaa runsaasti materiaalia, josta voit valita omaan opetukseesi sopivia sisältöjä. Ota ensi vuodeksi sähköinen oppimisalusta työkaluksesi kuluttajateemojen ja yrittäjyyskokonaisuuksien opettamiseen. Näillä neljällä askeleella pääset hyvin liikkeelle:

1. Tunnista oppimistavoitteet, joita voit saavuttaa KKV:n materiaalien avulla

Ensimmäinen vaihe syksyn opetuksen suunnittelussa on asettaa selkeät oppimistavoitteet. Tämä auttaa sinua valitsemaan sopivat oppimateriaalit ja täsmentämään omat opetusmenetelmäsi. Oikean taitotason löydät koulukohtaisen opetussuunnitelman avulla, lisäksi kannattaa ottaa huomioon oppijoiden tarpeet. Kuluttajansuojan oppimistavoitteita voit tarkastella ikäkausittain tarkemmin KKV:n verkkosivuilla.

2. Hyödynnä sähköistä oppimisalustaamme KKV Kampusta sekä oppilaiden tuntiopetuksessa että itsenäisessä opiskelussa

Toinen vaihe on valita opetettavan sisällön lähestymistapa. KKV Kampus tarjoaa laajan valikoiman kursseja, jotka ovat pedagogisesti suunniteltu joko kuluttajan tai myyjän roolissa tarvittavan osaamisen näkökulmasta. Voit valita oppiaineellesi sopivan kurssin tai yksittäisen tehtävän myyjänvastuupolulta tai ostopolulta.

3. Jaottelu KKV Valmentamon, Osaamon ja Taitamon kursseihin ohjaa valitsemaan juuri sinun opetusryhmällesi oikeat kurssit ja materiaalit

Kolmas vaihe on pohtia oppijaa, ikää ja koulutusvaihetta sekä muita oppimiseen vaikuttavia tekijöitä. KKV Kampuksella on kursseja monen tasoisille oppijoille. KKV Valmentamo on suunniteltu ammatillisen koulutuksen tarpeisiin. KKV Osaamossa kuka tahansa kuluttaja tai kuluttajataitoja opettava voi kehittää osaamistaan. KKV Taitamo on suunniteltu opettajalle, joiden oppilaat vaativat enemmän ohjausta. Sieltä löytyy materiaalia opetuskäyttöön niin kuluttajateemoihin kuin yrittäjyydessä tarvittaviin taitoihin.  Kaikki materiaalit löytyvät helposti samasta osoitteesta www.kkv-kampus.fi.

4. Päivitä myös omaa osaamistasi

Kuluttajansuojalainsäädäntö muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää päivittää omaa osaamistaan säännöllisesti. KKV Kampuksen mikrokurssit, joita löydät Valmentamosta ja Osaamosta, ovat helppo tapa päivittää omaa osaamistaan kuluttajansuojasta myös opettajana ja kouluttajana. Voit suorittaa kursseja omaan tahtiin ja oppia uusia asioita. KKV Kampus on maksuton ja kurssitarjonta kehittyy ja laajenee jatkuvasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.