Ostajan askeleet 9 & 10

Ostajan askeleet on KKV:n Oppimisen palveluiden tuottama oppimateriaalipaketti. Ostajan askeleissa jaamme ajankohtaisia oppimistehtäviä ja opetusvinkkejä kuluttajataitojen opetukseen. Ostajan askeleet kokonaisuus tarjoaa sinulle käyttövalmiita tehtäviä, jotka on helppo soveltaa omaan opetukseen. Voit poimia joka toinen maanantai helposti käyttöön otettavia harjoituksia, visoja ja videoita opetukseesi täältä Kulmasta tai somekanaviltamme. Tehtävät soveltuvat perusopetukseen.

Oppisopimuskoulutus sopii monenlaisiin tarpeisiin 

Kuluva viikko vietettiin valtakunnallista oppisopimusviikkoa, joka toteutetaan jo viidennen kerran. Sen järjestävät vuosittain Suomen Oppisopimusosaajat ja ammatilliset oppilaitokset eri puolilla Suomea. Myös Suomen Yrittäjät tapaa osallistua viikon viestintään, koska oppisopimus on yrittäjille tärkeä.  

Myyjän askeleet 7 & 8

Myyjän askeleissa jaamme ajankohtaisia oppimistehtäviä ja opetusvinkkejä myyjänvastuun opettamiseen liittyen ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Myyjän askeleet tarjoavat sinulle käyttövalmiita tehtäviä, jotka on helppo ottaa mukaan opetukseen. Myyjän askeleet perustuvat myyjänvastuupolkuun ja tähtäävät myyjänvastuun tuntemiseen ja osaamisen kehittämiseen. Julkaisemme joka toinen keskiviikko Myyjän askel -harjoituksia ammatilliseen ja korkea-asteen opetukseen.

Säästäväisyyskasvatuksesta sopimusten hallintaan

Talouskasvatus on osa kuluttajakasvatusta. Talouskasvatuksen historia alkaa jo 1800-luvulta. Kuluttajakasvatus ja talouskasvatus yhdistetään usein myös säästäväisyyskasvatukseen, koska säästäväisyys oli 1940-luvulla kasvatuksen päätavoitteita. Vielä tänä päivänä kuluttamisesta opettaminen yhdistyy ajatukseen, että siinä opitaan hillitsemään rahankäyttöä ja materian kuluttamista.

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


KKV:n logo.

Kulma on Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajakasvatukseen ja -osaamiseen liittyvä blogi.