Tietoa blogista

Kulma on Kilpailu- ja Kuluttajaviraston (KKV) kuluttajakasvatuksesta ja -osaamisesta kertova blogi, jonka tarkoituksena on yhteisöllisesti tuoda esille ajankohtaisia ilmiöitä kuluttajarintamalta. Keskustelun keskiössä on osaaminen, jota tarvitsevat ostoksia tekevät kuluttajat, kuluttajakauppaa tekevien yritysten eri tehtävissä toimivat työntekijät sekä yrittäjät.

Blogissa kirjoittavat:

  • Taina Mäntylä, joka toimii KKV:ssa johtavana asiantuntijana. Taustaltaan Taina on kuluttaja, kotitalousopettaja ja lastentarhaopettaja, joka on opettanut ja kasvattanut työhistoriansa aikana melkein kaiken ikäisiä.
  • Tiia Wassholm, joka toimii KKV:ssa asiantuntijana. Taustaltaan Tiia on kasvatustieteen maisteri, kotitalousopettaja ja restonomi (AMK). Kokemusta häneltä löytyy sekä kuluttajan että kuluttajakaupan työntekijän roolista.

Blogissa julkaistaan myös muiden asiantuntijoiden kirjoituksia.

Blogin aihesisällöt juontavat juurensa arkielämän kuluttajailmiöistä ja -ongelmista. Yksittäinen ostos ei tee kuluttamisesta hyvää tai huonoa eikä pelkkä tieto tee taitavaksi kuluttajaksi. Kaupankäynti on vuorovaikutusta ja sopimista, joka onnistuakseen vaatii tietoa ja osaamista niin kuluttajalta kuin hyödykkeen tarjoajalta.

Tässä blogissa ihmetellään markkinoita sekä kuluttajana kasvun ja kehityksen koukeroita. Blogista voi lisäksi saada ideoita siihen, kuinka toteuttaa kuluttajakasvatusta käytännössä olitpa sitten varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukion, ammatillisen tai korkea-asteen koulutuksen opettaja. Tervetuloa mukaan!

Lähetä palautetta blogista:

Henkilötietojen käsittely: Jos ilmoitat lomakkeella nimesi ja sähköpostiosoitteesi, henkilötietosi tallentuvat Kilpailu- ja kuluttajaviraston tietojärjestelmään. Tutustu tietosuokäytäntöihimme.