Harjoittelijana KKV:n Oppimisen palveluissa

Ei kommentteja

Olen Suvi-Tuuli Laaksonen ja aloitin tammikuun alussa harjoittelijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston Oppimisen palveluissa. Opiskelen Helsingin yliopistossa ECGS-maisteriohjelmassa globaalin kestävyyden linjalla. Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen sekä kauppatieteiden kandidaatti.

Ensimmäiset kuukaudet KKV:lla ovat sisältäneet tutustumista viraston ja erityisesti Oppimisen palveluiden toimintaan. Olen päässyt työstämään muutamia KKV Kampuksen kursseja sekä perehtymään oppimisalustan käytön tekniseen puoleen ja jatkokehittämiseen. Lisäksi olen osallistunut erilaisiin sidosryhmätapaamisiin. 

Kuluttajaosaaminen on tärkeä kansalaistaito ja sen edistäminen on erityisen tärkeää tällaisena aikana, jolloin kuluttajiin kohdistuu valtava määrä kaupallista viestintää useissa eri kanavissa. Kuluttajaosaaminen liittyy vahvasti myös kansalaisvaikuttamiseen: mitä paremmalla tasolla osaaminen on, sitä kestävämpiä ja vastuullisempia valintoja kuluttaja voi tehdä.

Suosittelen KKV Kampukselta Pimeät käytännöt tutuksi -kurssia, jonka sisällöt liittyvät vahvasti kuluttajiin kohdistuvaan informaatiotulvaan. Pimeiden käytäntöjen avulla ohjaillaan kuluttajien toimintaa erilaisissa verkkopalveluissa, ja tällaiset vaikuttamisen keinot on tärkeä tiedostaa ja tunnistaa. Kurssin esimerkkeihin tutustuttuani opin tarkkailemaan esimerkiksi verkkokauppoja ja mobiilisovelluksia täysin uusin silmin.

Kirjoittaja,

Suvi-Tuuli Laaksonen, korkeakouluharjoittelija, KKV Oppimisen palvelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.