Käytä monipuolisesti kuluttajuuden ja yrittäjyyden maailmaa avaavia aineistoja

Ei kommentteja

Monet teistä suunnittelevat vielä opetustaan syksyn toimintaansa ja kaipaavat uusia ideoita. Kokosimme tähän kirjoitukseen nostoja Kilpailu- ja kuluttajaviraston materiaaleista ja hyödyllisistä tietolähteistä KKV:n verkkosivuilta ja kanavista.

Työskentelitpä sitten kuluttajuuden tai yrittäjyyden osaamista edistämässä seuraavat materiaalit ja tietolähteet sopivat sinulle:

KKV-blogi sisältää asiantuntijakirjoituksia ja sopii oppimisen ja kuluttajuuden asiantuntijoille Blogissa pohditaan markkinoiden toimivuutta kansantalouden ja kuluttajien näkökulmasta. Erityisesti suosittelemme sitä korkea-asteen opetukseen.

Suosittelemme kaikille kuluttajansuojaan liittyvän oppimisen kanssa työskenteleville tutustumista tutkittuun tietoon. KKV:ssä on laajaa tutkimusosaamista talous- ja oikeustieteistä sekä kuluttajatutkimuksesta. Tutkimusraporteista löydät korkea-asteen opetukseen hyvää lähdeaineistoa ja saat käsityksen kuluttajuuteen liittyvistä ajankohtaisista teemoista. Kuluttajat aleostoksilla (Tutkimusraportteja 1/2023) on mielenkiintoinen kenelle tahansa kuluttajakäyttäytymistä opettavalle.

KULMA-some on ajankohtaiskanava, josta saa vinkkejä, työkaluja ja materiaaleja erityisesti perusopetukseen ja toiselle asteelle.

KKV Kampus on oppimisympäristö, jonka sisältö on jaettu yritys- ja kuluttajanäkökulmiin. Sen kursseja voi käyttää:

  • omatoimiseen itsensä kehittämiseen, kun tarvitsee osaamista kuluttajansuojasta yrittäjänä, kuluttajana tai oppimisen asiantuntijana
  • opetukseen valitsemalla oppijoille soveltuvat kurssit, kurssin osat, diaesitykset tai harjoitukset tai muut sisällöt.

Oppimisen palveluiden vinkkaa uutuudesta

Ympäristömarkkinoinnin teema on tärkeä, koska monet kuluttajat haluavat kulutuskäyttäytymisessään ottaa ympäristön huomioon. Tutustu KKV:n verkkosivujen uuteen osioon. Sieltä löydät tietoa kuluttajakasvatukseen, yrittäjyyskasvatukseen ja eri toimialojen kuluttajakauppaan liittyvään opetukseen.